11 juli 2015 - Camiel Kruiswijk deed mee aan de 10 km bij de Voorthuizenloop. Het was een warme dag met temperaturen rond de 30 graden.

Gelukkig was de organisatie voorbereid op deze warmte. De lopers konden onderweg verkoeling zoeken bij speciaal gebouwde douches en er waren genoeg drankposten. Deze dorpsloop kent altijd een sterk deelnemersveld. Ook dit jaar stonden er enkele Nederlandse Topatleten, waaronder Koen Raymakers, aan de start. Camiel liet zich niet gek maken en startte behoudend. De eerste ronde van 2,5 km ging erg ontspannen. Daarom besloot Kruiswijk het tempo op te voeren. De tweede ronde ging dan ook al een stuk sneller. Tijdens deze tweede ronde wist hij enkele andere atleten in te halen waardoor hij naar voren schoof in het sterke veld.

Ondertussen maakte Kruiswijk gebruik van alle beetjes verkoeling die hij tegenkwam. Toch was dat niet voldoende om de warmte te onderdrukken. Halverwege de derde ronde begon de warmte zijn tol te eisen waardoor de kilometer tijden langzaam opliepen. Bij het ingaan van de laatste ronde was het duidelijk dat een toptijd er niet inzat. Kruiswijk besloot de wedstrijd in een steady tempo uit te lopen, zonder zijn lichaam totaal uit te putten. Natuurlijk bleef Camiel wel doorlopen, maar dan zonder te forceren. Uiteindelijk wist hij te finishen in een tijd van 38:37 min. Die tijd bleek genoeg te zijn voor een 7e plaats bij de mannen senioren. Over de tijd was Kruiswijk uiteraard niet tevreden, maar een 7e plaats in zo'n sterk deelnemersveld was toch niet slecht. Uiteindelijk had iedereen last van de warmte, waardoor er geen snelle tijden gelopen werden.

Sponsoren

Suppliers