Afgelopen week was het BAAS Running Team met drie man aanwezig bij de Henschotermeer games in Woudenberg. Bij de Henschotermeer games loop je in teams van twee 6 rondjes van 2,5km om het henschotermeer heen. Om de beurt een rondje. Baas had drie man afgevaardigd, Jeroen Verboom die liep met niet BAAS Koen Henkes en een Soesterbergs team met Arnout en Maarten.

Arnout en Koen liepen als eerste, Jeroen en Maarten als tweede. Vanaf de start ging Koen er vandoor met Arnout op de vierde plaats. Na een ronde waren de verschillen tussen de eerste zeven teams nog klein dus de spanning was nog gewaarborgd. In de tweede ronde wist Jeroen de voorsprong verder uit te bouwen en Maarten kon vlak voor het einde van zijn ronde de derde plek veroveren.
 
Vervolgens waren Arnout en Koen weer aan de beurt. Arnout, die moest lopen tegen regio topper Paul Verkleij, kon de derde plek niet vasthouden maar wist wel de voorsprong op de nummer vijf uit te bouwen.
 
In de vierde ronde was de voorsprong van Jeroen voldoende om het iets rustiger aan te doen (hij had twee dagen later nog een wedstrijd gepland) terwijl Maarten nog vol aan de bak moest om het gaat naar Han Wolsing (de loper van het team op de derde plaats) te dichten. Helaas lukte dat in de vierde ronde nog niet zodat Arnout vanaf de vierde plek moest beginnen aan zijn laatste ronde.
 
Arnout deed zijn best om het gaatje zo klein mogelijk te houden zodat Maarten in de slotronde nog kon proberen om de derde plek te heroveren. Met ongeveer een halve minuut achterstand mocht Maarten beginnen aan een schier onmogelijke opdracht. Na 2 km wist hij aan te sluiting te vinden bij Han, aangezien het nog maar 500 meter was bleek de aanval de beste verdediging dus Maarten liep meteen weg bij Han en wist als derde te finishen.
 
Al bij al een mooie avond voor het BAAS Running Team met een 1e en 3e plaats.
 
15km estafette
Jeroen/Koen: 1e in 48:36
Arnout/Maarten: 3e in 49:47

Sponsoren

Suppliers